Wat is VoLTE en hoe kan ik het gebruiken?

Avatar
Jessie C
– Bijgewerkt

VoLTE staat voluit voor Voice Over LTE. En LTE, dat kennen we ook als 4G. Hierdoor kun je dus overal in België bellen én tegelijkertijd mobiele data gebruiken, op voorwaarde dat je een mobiel data (4G) signaal hebt.

Wat zijn de voordelen?

Je oproep start niet enkel sneller, ook de geluidskwaliteit is veel beter. Bovendien kan je via VoLTE tegelijk surfen en bellen via 4G, aan dezelfde snelheden. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld met je oortjes in aan het bellen bent en tegelijk iets wil opzoeken. Ook handsfree bellen in de wagen, zonder de verbinding met navigatie apps te verliezen is hiermee verleden tijd.

Hoe gebruik ik het?

VoLTE wordt automatisch geactiveerd in je toestel en geldt voor zowel inkomende als uitgaande gesprekken. Bij een minder sterke verbinding schakelt je smartphone zelf over naar de beste oplossing tijdens het bellen. Is dat toch niet het geval voor jou? Dan kan het zijn dat je in het verleden VoLTE gedeactiveerd hebt in je toestel. Je kan dit zelf terug activeren via onderstaande instellingen.

Let wel, VoLTE is helaas niet beschikbaar op alle smartphones. Je kan via de instellingen controleren of je toestel dit ondersteunt:

  • Android: ga naar je Instellingen > Verbindingen > Mobiele netwerken > en schakel daar Bellen via 4G in.
  • iPhone: Instellingen > Mobiel netwerk > Opties mobiele data > kies daar voor VoLTE.

Merk je dat deze instellingen niet zichtbaar zijn? Dat betekent waarschijnlijk dat je smartphone VoLTE niet ondersteunt. Geen zorgen hoor, voor jou blijft alles hetzelfde en je kunt gewoon blijven bellen via ons betrouwbare netwerk.

Goed om te weten:

  • Het activeren van VoLTE is gratis, maar als je belt, dan gaan deze minuten van je bundel of belkrediet af (net als bij een normaal gesprek).
  • Zowel Vikings met een abonnement als een herlaadkaart kunnen VoLTE gebruiken.
  • Je toestel dient 4G/LTE te ondersteunen. Lees hier hoe je 4G kunt activeren. 
  • Staat je VPN actief? Dan werkt VoLTE niet.
  • Bellen via 4G is niet beschikbaar in het buitenland.
  • Voor alle oproepen naar internationale en premium nummers of oproepen buiten je bundel gelden de normale tarieven. Meer info vind je hier.

 

Niet gevonden wat je zocht?

Neem contact met ons op