Wat is VoWifi en hoe kan ik het gebruiken?

Avatar
Jessie C
– Bijgewerkt

Naast VoLTE bieden we ook VoWiFi aan. Het werkt op dezelfde manier maar bij Voice over WiFi gebruikt je smartphone je WiFi-verbinding voor uitgaande en inkomende oproepen. Bevind je je op een plaats zonder bereik, maar wel met WiFi signaal? Het perfecte moment dus om gebruik te maken van VoWifi.

Wat zijn de voordelen?

Problemen met je belverbinding zijn voorgoed verleden tijd met VoLTE en VoWiFi. Er zijn geen extra kosten verbonden aan het gebruik van VoWiFi. De oproepen worden namelijk gefactureerd zoals mobiele telefoongesprekken op het netwerk, afhankelijk van je prijsplan. Verder krijg je via VoWiFi dezelfde voordelen als bij VoLTE: perfect geluid én betere connectie.

Hoe gebruik ik het?

Het is heel eenvoudig, het enige wat je nodig hebt is een compatibele smartphone en een Wifi verbinding. Tijdens je telefoongesprek maakt je smartphone automatisch verbinding met het meest geschikte netwerk om je de best mogelijke belervaring te bieden. Als je mobiele dekking goed is, maak je gebruik van het 4G netwerk. Is het 4G-bereik te zwak? Dan schakelt het toestel over naar wifi en gaat je telefoongesprek gewoon door. Bij het verlaten van de zone met verminderd bereik schakelt het toestel vervolgens automatisch terug over en gaat je gesprek verder.

Let wel, VoWifi is helaas niet beschikbaar op alle smartphones. Je kan via de instellingen controleren of je toestel dit ondersteunt:

  • Android: ga naar je telefoon-app > Meer > Instellingen > Gesprekken en selecteer Bellen via WiFi.
  • iPhone: Instellingen > Telefoon > Bellen via WiFi en schakel het in.

Merk je dat deze instellingen niet zichtbaar zijn? Dat betekent waarschijnlijk dat je smartphone VoWifi niet ondersteunt. Misschien is VoLTE wel beschikbaar op je toestel. Meer info vind je hier.

Goed om te weten:

  • Het activeren van VoWifi is gratis, maar als je belt, dan gaan deze minuten van je bundel af (net als bij een normaal gesprek).
  • Zowel Vikings met een abonnement als een herlaadkaart kunnen VoWifi gebruiken.
  • Bellen via Wifi is niet beschikbaar in het buitenland.
  • Voor alle oproepen naar internationale en premium nummers of oproepen buiten je bundel gelden de normale tarieven. Meer info vind je hier.
  • Tijdens het bellen via VoWifi kan het zijn dat je Proximus als netwerk ziet staan op je toestel. No worries, dit heeft te maken met het feit dat we het Proximus netwerk gebruiken.

 

Niet gevonden wat je zocht?

Neem contact met ons op