Nieuwe roamingtarieven binnen en buiten de EU

Avatar
Timothy
– Bijgewerkt

Sinds 15/5/2019 zijn op aangeven van de Europese Commissie onze internationale tarieven aangepast: de tarieven voor bellen en sms’en vanuit België naar een EU-nummer zijn drastisch gedaald.

 

Voor 15/5

Na 15/5

Sms naar een EU-nummer

€ 0,20

€ 0,07

Belminuut naar een EU-nummer

€ 0,50

€ 0,23

Meer details over bellen en sms’en vanuit België naar landen buiten de EU kun je altijd terugvinden op onze roamingpagina natuurlijk.

Andere situatie in Zwitserland, Monaco en het Nederlandse deel van Sint-Maarten: die horen namelijk niet bij de EU. Daarom zijn de tarieven voor roaming daar € 9,5/MB, € 0,5/uitgaande sms en € 2,5/belminuut. 

Ga je buiten de EU op vakantie? Dan kun je daar vanaf 29/7/2019 geen mobiele data gebruiken met je JIM Mobile-simkaart. 

Waarom? Buiten de EU surf je aan € 9,5/MB en zit je dus heel snel aan je maximumbedrag buiten je abonnementsbundel (standaard is dat € 50). Als dat gebeurt, zijn we verplicht om al onze diensten stop te zetten. Voor een herlaadkaart gebruik je je belwaarde, en ook die zal dus snel opraken. Fijn is dat niet, maar door deze maatregel vermijd je dat dus.

Buiten de EU kun je wel bellen en gebeld worden, en sms’jes sturen en ontvangen. De prijzen daarvoor kun je op onze roamingpagina in detail bekijken. 

Om toch mobiel te surfen buiten de EU raden we je aan om zoveel mogelijk wifi te zoeken, of om een lokale simkaart te gebruiken. Meestal vind je die al op de luchthaven.

Niet gevonden wat je zocht?

Neem contact met ons op